Allbuy.pl Strona Główna Allbuy.pl


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
problem z IE 6.0
Autor Wiadomość
cieplix 
Wojujący z Allegro

Dołączył: 20 Paź 2005
Wysłany: Wto Paź 25, 2005 11:59 am   problem z IE 6.0

Otóż od jakiegoś czasu dzieją się dziwne rzeczy z moim iexpl. 6.0. Mam SP2, łatki na bierząco sciagane i instalowane + norton av + zone alarm (wiec wykluczam tu działanie wirusa). IE działa stabilnie dopuki nie spróbuję ZAPISAĆ ZDJĘCIA np na pulpit lub gdziekolwiek. W tym momencie albo 1) całkowicie wyłacza się (bez komunikatu błędu!) iexplorer a zdjęcie oczywiscie nie zostaje zapisane, lub 2) wyskakuje błąd w IE a podczas naprowadzania na problem majkrosofr radzi mi instalacje sp2 ktory przeciez jest zainstalowany. Jakiś bug, wirus, czy tylko kolejna zagadka wielkiego Billa? Mieliscie coś takiego?
 
 
     
mawerik1 
Akcesoria RTV

Dołączył: 20 Paź 2005
Wysłany: Wto Paź 25, 2005 12:07 pm   

Na początek spróbuj wyczyścić TEMPORARY INTERNET FILES, jak nie pomoże to cookies, a jak i to nie pomoże to zadzwoń do GATES'a :lol:
 
 
     
stickybit 
sklep.bizu4u.pl

Dołączył: 20 Paź 2005
Wysłany: Wto Paź 25, 2005 12:26 pm   

1) masz jakis program do sciagania plikow (typu FlashGet, Download Accelerator)? moze cos przechwytuje kliki??

2) masz wlaczone blokowanie popup-ow? moze to co chcesz sciagnac- jest niemozliwe do sciagniecia, bo trzeba w to kliknac, zeby wyskoczyl popup (ktory jest blokowany), i dopiero z nowego okienka da sie cos zapisac na dysk?

3) masz jave zainstalowana? jaka wersja? zerknij na zrodlo strony- czy to, co chcesz zapisac, to normalne linki, czy tez wywolania jakichs funkcji w javie- i te funkcje dopiero powoduja otworzenie okna/zapisanie?

4) masz jakies dodatki do IE? moze cos filtruje URL-e (firewall, ad-aware...)

5) to, ze masz firewalla i antywira o niczym nie swiadczy :) ))))) Przeskanuj programami anty-spyware'owymi (Spy Sweeper, Spybot Search&Destroy, HijackThis.exe, KillBox.exe, StartupList.exe, CWShredder 2.15.exe - Ad-Aware nie zalatwia wszystkiego....). Standardem jest, ze dobry wir jest w stanie wylaczyc antywirusa i firewalla, jesli cos nie tak jest z ich konfiguracja.. a Norton AV jest do bani- to jeden z najczesciej wylaczanych przez wiry antywirusow!!! poza tym zzera mnostwo ramu i spowalnia system :) ) (proponuje F-Secure, avast'a, Kaspersky'ego...)



DLACZEGO NIE KORZYSTASZ Z FIREFOXA??????? :PPPPPP (swoja droga, tak serio- zainstaluj sobie i zobacz, czy tam tez wywala Ci sie przegladarka... w Firefoxie domyslnie okna popup sa blokowane- pojawia sie pasek z info ze okno wyskakujace zostalo zablokowane, wtedy musisz zezwolic witrynie na popupy)
 
 
     
arth 
Powered by H2O

Dołączył: 19 Paź 2005
Wysłany: Wto Paź 25, 2005 6:27 pm   

ja tez polecam firefox-a
www.firefox.pl

nie ma sie co meczyc z IE...
 
 
     
ko-ma 
druk atramentowy

Dołączył: 19 Paź 2005
Wysłany: Wto Paź 25, 2005 6:38 pm   

IE czasami się wywraca , gdy doinstalowana jest wyszukiwarka Google ( okienko w pasku narzędziowym ) i włączona jest opcja blokady pop-up .
Proponuję wyłączyć Googla i poobserwować .
U mnie IE 6 wieszał się przy każdej próbie zamknięcia okna, które nie wczytało się do końca .
 
 
     
bbts_style 
Jeans`men

Dołączył: 19 Paź 2005
Wysłany: Wto Paź 25, 2005 6:39 pm   

arth napisał/a:
ja tez polecam firefox-a
www.firefox.pl

nie ma sie co meczyc z IE...


Hmm uzywam nakladki na IE w postaci avant browser. Podoba mi sie praca na zakladkach i nie wyobrazam sobie inaczej ulozonej pracy. Instalnalem liska i teraz nie bardzo potrafie rozgryzc wlasnie te zakladki? Jak one dzialaja w firefox ?Jak zrobic by kolejne okna otwieraly sie wkolejnych zakladkach? Jakies to to skomplikowane...ale tak to jest jak sie cale zycie na Billu siedzi ;)
 
 
     
khazul 
Site Admin
Administrator

Dołączył: 18 Paź 2005
Wysłany: Wto Paź 25, 2005 6:59 pm   

cieplix napisał/a:
+ zone alarm


Wyłacz w zone alarm blokowanie skryptów/popupow itp - tworzy to często błedy.
 
     
goothio 

Dołączył: 20 Paź 2005
Wysłany: Wto Paź 25, 2005 7:06 pm   

bbts napisał/a:
Jak one dzialaja w firefox ?Jak zrobic by kolejne okna otwieraly sie wkolejnych zakladkach? Jakies to to skomplikowane...ale tak to jest jak sie cale zycie na Billu siedzi ;)


Goły FF to uboga przeglądarka :wink:
Trzeba go "uzbroić".
Ja do paneli uzywam Tabbrowser Extensions.
Cała gama rozszerzeń do tego przeznaczobych:
http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_dodatkow/rozszerzenia/przegladanie_przy_uzyciu_paneli
A tu inne rozszerzenia:
http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_dodatkow/rozszerzenia/(view)/all
 
 
     
bbts_style 
Jeans`men

Dołączył: 19 Paź 2005
Wysłany: Wto Paź 25, 2005 7:08 pm   

goothio napisał/a:
Goły FF to uboga przeglądarka :wink:
Trzeba go "uzbroić".
Ja do paneli uzywam Tabbrowser Extensions.
Cała gama rozszerzeń do tego przeznaczobych:
http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_dodatkow/rozszerzenia/przegladanie_przy_uzyciu_paneli
A tu inne rozszerzenia:
http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_dodatkow/rozszerzenia/(view)/all


Aaaaa danke teraz rozumiem dlaczego mi pewnych rzeczy brakowalo !;)
 
 
     
pyrchla 
Bryce Of PaSSion

Dołączył: 21 Paź 2005
Wysłany: Czw Paź 27, 2005 12:03 am   

Ja zauwazylem podobne zachowanie IE po zainstalowaniu poprawek w win 98SE :-) Wczesniej bylo ok.
 
 
     
cieplix 
Wojujący z Allegro

Dołączył: 20 Paź 2005
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 2:07 am   

problem rozwiązany. Otóż problemem był jakis programik, gówienko, który zainstalował sie przy okazji kodeków ... adaware go wywalił i gra muzyka.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Używanie serwisu oznacza akceptację Regulaminu.